Svet-Stranek.cz
"Kdo má zlato, má vždy peníze" (Alan Greenspan)
INVESTIČNÍ  ZLATO  -  dostupné všem - za VIP ceny

Č T E N Í - pro zimní večery:"Kdo má zlato, má vždy peníze" (Alan Greenspan)

Č T E N Í - pro zimní večery

PENÍZE V RUKOU STÁTU, Murray Rothbard


"JAK VLÁDA NIČILA (A NIČÍ) NAŠE PENÍZE"

Kniha nabízí neotřelé postřehy ohledně historie a úlohy peněz, nejen z ekonomického, ale i etického hlediska: sleduje vývoj peněz a principy jejich fungování, ukazuje, jaké důsledky mělo a má pro hospodářství zestátnění peněz, a ptá se na ospravedlnitelnost takového počínání.

I když jsou tlaky na nové uspořádání světa zřejmé, nesmíme se spokojit s tím, že je označíme za následky mezinárodního spiknutí. Každý plánovaný postup určité skupiny spočívá v určitém smyslu na jistém „spiknutí“. Nic ale není vysvětleno tím, když pouze ukážeme, že určití lidé mají zájem na určitém vývoji. Je rovněž třeba ukázat, proč jsou tito lidé schopni své zájmy prosadit proti zájmům všech ostatních.



Svoboda jménem ZLATO , Dr. Hans J. Bocker


Profesor podnikové ekonomiky Dr. Hans J. Bocker - přední švýcarský ekonom, poradce, finanční a ekonomický žurnalista, se v ní věnuje aktuálnímu tématu dnešní doby - nemocnému peněžnímu hospodářství a způsobům, jak jej uzdravit. Globální krize, která má již viditelné důsledky, rozhodně nekončí, a v této knize se dočtete proč. Nicméně tato kniha není o strachu, ale o naději. Dnešní, ve své podstatě již virtuální, a proto falešné peníze, které fungují především jako mocenský nástroj nepatrné menšiny, jsou předurčeny k zániku. Plíživé a nepřetržité vyvlastňování, k němuž znehodnocováním peněz ve prospěch dlužníků, dochází, nás postihuje bez rozdílu všechny.
Co by znamenal návrat ke zlatému standardu?Jakou roli hraje v historickém kontextu zlato? Jakým způsobem a proč investovat do tohoto slunečního kovu?
Tato kniha má za úkol informovat, trvale motivovat k svobodnému myšlení. Je to kniha plná impulsů, provokující a čtivá.
Velmi zajímavé a aktuální čtení, potěší všechny, kteří neváhají investovat do kvalitního Zlata.
svoboda-jmenem-zlato.jpg

ÚRYVEK z knihy:

"... bez zlatého standardu není možné zabránit znehodnocení úspor inflací. Neexistuje pak už žádný bezpečný prostředek k uchování hodnoty. Kdyby existoval, musela by vláda svůj majetek deklarovat jako nelegální, stejně tak jako bylo již několikrát ilegální držení zlata. Kdyby se všichni rozhodli, že své pohledávky u bank vymění za stříbro, měď nebo jiné zboží, a zdráhali by se přijmout šeky nebo hotové peníze, pohledávky u bank by ztratily svou kupní sílu a vládní dluhy by už přišly o všechny nároky na zboží. Pro finanční politiku sociálního státu je tedy nezbytné, aby majitelé neměli žádnou možnost chránit si svůj majetek. To je to vyčpělé tajemství, které se skrývá za hysterií kolem zlata a jeho démonizováním. Státní dluh je prostě nástrojem ke skrytému vyvlastnění majetku. Zlato tomuto vykutálenému procesu brání. Chrání práva vlastníků. Kdo tomu porozuměl, ten také chápe, proč zastánci sociálního státu odmítají zlatý standard..." Alan Greenspan, největší král papírových peněz všech dob, za mlada zastánce zlatého standardu

Knihu si můžete objednat ve vydavatelství Austria Gold CZ, s. r. o., Václavské nám. 382/19, 110 00 Praha, fax: 777 417 555, www.austriagold.cz ... cena 269 Kč vč. poštovného.


CITYBOY, Geraint Anderson


"Londýnská City, Square Mile, místo kde se vyrábějí peníze, kde je morálka strachy zalezlá ve špinavém koutě zapadlé toalety, kde je agresivita tou nejpřirozenější vlastností a kde hajzlové mají vždycky štěstí. Místo, které umí způsobit světovou finanční krizi, aniž bychom se dokázali účinně bránit. Geraint Anderson,autor bestselleru Cityboy, zde pracoval, a ve své knize ukázal na všechny špinavé praktiky světa financí. Kniha je úžasně čtivá i díky skvělému překladu známého londýnského televizního komentátora a novináře Ivana Kytky." - tolik recenze.

Po přečtení této knížky každý jen trochu analyticky uvažujicí člověk bude pro příště hodně zvažovat, zda a jestli vůbec ještě bude posílat peníze do finančních spořících produktů, o kterých se zde mluví. (penzijní fondy, střešní fondy atd.)

Na toto téma vyšla i kniha DOST!, John. C. Bogle - psaná však stylem více strohým a technickým, vhodná především pro lidi "z branže".



KAM SE PODĚL MŮJ SÝR, Spencer Johnson


Přísloví Indiánů z kmene Dakotů zní: "Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!"
Zasmáli jste se? Nicméně v profesionálním i osobním životě často jezdíme právě na něm, a chováme se podle těchto vzorců:
říkáme: "Vždyť ten kůň vždycky jezdil."
založíme pracovní skupinu pro analýzu koně
navštívíme jiná místa, jak se tam jezdí na mrtvých koních
vypracujeme srovnávací přehledy různě mrtvých koní
upravíme kritéria, podle kterých se určuje, zda je kůň mrtvý
zapřáhneme pár mrtvých koní k sobě, aby se jim lépe táhlo
prohlásíme, že žádný kůň nemůže být natolik mrtvý, aby se na něm ještě nedalo chvilku jezdit
nařídíme přesčasy a nosíme mrtvého koně sami
prohlásíme, že mrtvý kůň byl už od samého počátku naším cílem
povýšíme jezdce, pak si sedneme a počkáme, až se kůň sám zvedne
budeme zapírat, že jsme kdy nějakého koně vůbec měli

Knihu Kam se poděl můj sýr přečtete za dvě - tři hodiny, určíte si, podle jakého vzorce se chováte (myšky Čmuchalka a Cupitalka, Leňo, Beňo) a především zjistíte nejen jak se vyrovnat se změnami v pracovním i osobním životě, ale také jak je VČAS ROZPOZNAT.


ZLATO - Příběh neobyčejného kovu, Jan Struž


Exkluzivní výpravná encyklopedie představuje na stovkách nádherných barevných fotografi í zlato jako výjimečný produkt, který vždy hýbal osudy jednotlivců i celých národů a stal se ztělesněním nepomíjivé kvality a hodnoty. Zaručený tip na reprezentativní dárek pro rodinu, přátele a zvláště pro obchodní partnery.

=====
, ,